Rukous Jumalanäidille, murheellisten ilolleRUKOUS JUMALANÄIDILLE, MURHEELLISTEN ILOLLE

Kaikkein Pyhin Jumalansynnyttäjä, Elävän Jumalan, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Äiti! Sinut Poikasi ja meidän Jumalamme korotti kunniaan syntymällä sinusta, niin että sinusta tuli maa, joka mahdutit sisääsi Mahduttamattoman. Ota vastaan minunkin rukoukseni, yksinkertainen ja nöyrä.

Ota vastaan minun ylistysveisuni, sinä kerubeja kunnioitettavampi ja serafeja verrattomasti jalompi, enkeleitä ja ylienkeleitä ylempi, Taivaan Kuningatar ja maailman Valtiatar, sinä ainoa Jumalansynnyttäjä ja Valon Äiti.

Ota vastaan minun kiitokseni rakastavasta hiljaisesta läsnäolostasi elämässäni, toimimisestasi välittäjänäni Herran edessä, jotta sinun äidillisten rukoustesi kautta tulisin arvolliseksi Hänen laupeuteensa tässä ja tulevassa ajassa.

Ota vastaan myös minun, arvottoman ja syntisen ihmisen pyynnöt, joka pyytää sinun tukeasi ja vierellä kulkemistasi. Sinä tiedät, että Jumalan Armo tulee, jos nöyryytän itseni. Ja nöyryys syntyy sydämen murtumisesta, mutta myös suuren Jumalani jumalallisen rakkauden kokemisesta. Opeta minulle nöyryyttä, sinä joka olet sen ruumiillistuma. Opeta minulle jumalallista rakkautta, sinä joka olet saanut maistaa sitä enemmän kuin kukaan muu.

Vielä pyydän sinua ”puhdas Neitsyt Maria, murheellisten ilo”, lahjoita minulle usko, joka kestää ja on kärsivällinen, kärsivällisyys joka toivoo, toivo joka synnyttää ilon ja ilo josta kumpuaa Kristuksen läsnäolon kokemus. Mutta ennen kaikkea opeta minua rakastamaan koko maailmaa jättäen itseni sinun käsiisi ja voittaen itserakkauden, kaikkien himojen juuren.

Tule elämäni Valoksi, sydämeni elämäksi, iloni sydämeksi. Aina ikuisuuteen asti!
(Lähde: Vima Orthodoxias 24.1.2018)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.