lauantaina

Kurssi: Kreikkalaisia ruokia Athosvuoren luostarien tapaan

Kreikkalaisia ruokia Athosvuoren luostarien tapaan, 08.–11.07. Kreikkalainen ruokakulttuuri on lähellä suomalaisen sydäntä. Aivan erityisen kiinnostuksen kohteena maailmanlaajuisesti ovat viime aikoina olleet kreikkalaiset luostariruuat, jotka ovat hyvin kasvispitoisia. Tällä kurssilla opetellaan valmistamaan ravintoloitsija Ilkka Lapin ohjauksessa kreikkalaisia luostariruokia käyttäen hyödyksi ennen kaikkea Athoksen ruoka­perinteeseen pohjautuvia reseptejä ja niksejä.


Salaatit villiyrteistä.
Kasvispihvejä valmistumassa torstai-illaksi.

Pääruoka lauantaina.

Kotihalvan tekoa. Halva on perinteinen (erityisesti) paastopäivien makeapala athoslaisissa ja ylipäätään kreikkalaisissa luostareissa.

 
Halvan ohella erilaiset pienet makeapalat, "kerasmat" (κέρασμα), ovat tyypillisiä tarjoiltavia luostareissa ja Kreikassa. Kuvassa olevat makeapalat sisältävät mm. tahinia - seesamista tehtyä tahnaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.