sunnuntaina

Seminaari: "Kristus on kaikki, Hän on veljemme" (17.-19.7.2015)

Pyhä Porfyrios, siunaa. Άγιε Πορφύριε, ευλογείτε!

Seminaari alkoi perjantai-iltapäivänä. Toiminnanjohtaja Hannu Pöyhönen kertoo Athos-säätiön kuulumisia.

Perjantai-illan kattaus trapesassa. Kurjenkello linssiluteena.

Lauantaiaamuna nunna Theosemni (Khrysopigin luostari, Kreetan Hania) piti alustuksen aiheesta "Hengellinen elämä pyhän Porfyrios Kausokalivialaisen mukaan". Kääntämässä olivat nunna Kristoduli (Lintulan luostari) sekä Säätiön toiminnanjohtaja Hannu Pöyhönen.

Sunnuntaiaamun kirkkokahvilla tarjottiin lahjaksi saatuja suklaamakeisia. Lahjoittajalla oli samana sunnuntaina syntymäpäivät, vaikkei hän ehkä niitä suuremmin viettänyt (vaan keskittyy nimipäiväänsä). Lämmin kiitos kuitenkin ja MONIA ARMORIKKAITA VUOSIA! Многая лета!Sunnuntain lounaan jälkiruokakakut olivat useiden ihmisten yhteistyötä. Kiitos mansikkalahjoittajalle, kiitos leipojille, kiitos koristelijoille!


Heinäkuisena viikonloppuna (17.-19.7) järjestettiin Panagiassa pyhää Porfyriosta käsittelevä seminaari "Kristus on kaikki, Hän on veljemme". Vierailijoita saapui iloksemme kaikkialta Suomesta sekä muutama myös ulkomailta.

Kreetalla sijaitsevasta Khrysopigin luostarista kotoisin olevan äiti Theosemnin aihe seminaarissa oli hengellinen elämä pyhän Porfyrioksen mukaan. Lintulan nunna Kristodulin alustukset puolestaan käsittelivät pyhän Porfyrioksen elämää sekä hänen opetuksiaan sairaudesta. Säätiön puolelta alustajina olivat toiminnanjohtaja Hannu Pöyhönen sekä Heikki Alex Saulamo. Koko viikonlopun ohjelman voit nähdä tästä.

Seminaarin aikana vierailijoiden ja talkoolaisten "raja" oli erittäin häilyvä, mistä olemme kiitollisia. Isät Petri (Helsingistä) ja Mikael (Uudesta Valamosta) toimittivat viikonlopun palvelukset, ja monet muutkin vierailijat talkoolaisten ohella auttoivat erilaisissa tehtävissä. Lisäksi useat toivat mm. ruisleivistä, maukkaista tomaateista ja anjoviksista (ja monista muista eineksistä) lähtien ruokaa tarjottavaksi, ja ronnilaiset naapurimmekin avustivat meitä esimerkiksi peruna- ja sipulilahjoituksilla.

KIITOS KAIKILLE - TALKOOLAISILLE, VIERAILIJOILLE, NAAPUREILLE!


KUNNIA JUMALALLE!

Toivomme, että kaikilla oli turvallinen kotimatka. Tervetuloa uudelleen.

ps. jos Sinulla on kuvia seminaarista ja haluaisit jakaa ne täällä muiden kanssa, niitä voi lähettää Athos-säätiön sähköpostiosoitteeseen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.