tiistaina

Sretenien luostarin piispa Tiihon, "Arkielämän pyhät"-kirjan kirjoittaja tulee Suomeen


Athos-Säätiö julkaisi syyskuussa 2016 Sretenien luostarin johtajan arkkimandriitta Tiihon Ševkunovin kirjan Arkielämän pyhät ynnä muita kertomuksia. Kirjan tekijä on tähän mennessä ollut mukana kaikissa kirjansa julkistamistilaisuuksissa, mikä on merkinnyt hänelle 12 matkaa eri puolilla maailmaa viiden vuoden aikana. Suomalaisen laitoksen virallinen julkistamistilaisuus on kuitenkin viivästynyt, koska kirjan tekijä vihittiin viime vuonna piispaksi, mikä toi hänelle paljon uusia kiireitä.

Nyt piispa Tiihonin Suomeen tulo on vihdoin varmistunut. Hän osallistuu Moskovan Patriarkaatin edustuston järjestämään konferenssiin ”Suomen ja Luoteis-Venäjän ortodoksisia piispoja ja kilvoittelijoita”, joka pidetään Helsingissä Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa (Nordenskiöldinkatu 1) 11.–13.2.2017. Kirjan julkistamistilaisuus tapahtuu konferenssin alkamisen yhteydessä sunnuntaina 12.2. noin kello 16. 

Konferenssi on avoin kaikille. Luennoitsijat tulevat Venäjältä ja Suomesta. Venäjänkieliset luennot jaetaan suomeksi käännettyinä monisteina ja vastaavasti suomeksi pidetyt luennot venäjänkielisinä monisteina.
Huom! Päivitys 10.2. Kellonaikaa on muutettu - piispa Tiihon saapuukin Suomeen hieman aiemmin, ja kirjan esittely tapahtuu siis konferenssin alkupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.