maanantaina

"Tulkoon Sinun Valtakuntasi" (31.8-1.9), Vanhuksen sanoja seminaarissa

"Kristuksen nimessä tapahtuva rukous täyttää ihmisen Armolla."

"Jotkut menevät Pyhälle Haudalle historiallisesta mielenkiinnosta, mutta sinne voi mennä myös toisella asenteella... ja nähdä Luomattoman Valon."


 "Pyhittäjä Serafim Sarovilainen ui Armon virrassa, kun toiset uivat synneissä."
Kristus: "Eikö kukaan sinua tuominnut?"

Nainen: "Ei"

Kristus: "En minäkään sinua tuomitse" (siis annan sinulle synnit anteeksi). "Mene rauhaan, sillä uskosi on sinut pelastanut, äläkä enää koskaan tee sitä syntiä!

ÄLÄ KOSKAAN! ÄLÄ KOSKAAN! ÄLÄ KOSKAAN!"
"Meidän tulee kuunnella sitä, mitä Kristus sanoo, eikä sitä mitä satanistiset järjestöt tai muut sanovat. Kristus rakastaa kaikkia ja haluaa kaikkien pelastuvan. Meidän tulee kuunnella sitä, mitä Hän sanoo."
"On olemassa monia mielipiteitä. Vanhukseni (so. arkkimandriitta Efraim Filotheoslainen, elää nykyisin Arizonassa) sanoi: "Älkää puhuko omia mielipiteitä, vaan aina vain pyhien isien."

"Kristus on Vanhurskas. Hänellä ei ole olemassa erilaisia mittoja ja punnuksia eri ihmisten kohdalle. Ei kannata kysellä muista kuin omasta pelastumisesta. Kristus pitää huolta toisista ihmisistä. On pidettävä huolta omasta itsestä."
"Suurin synti maan päällä on saatanallinen ylpeys. Sen seurauksena Kointähdestä tuli saatana."


 


"Suojelusenkeli rukoilee suurella hurskaudella ja pelolla puolestamme, ettei paikkamme Taivaassa jäisi tyhjäksi ikuisuudeksi."
"Tulevassa maailmassa ei tunneta surua. Kristus poistaa sieltä murheen. Jos murehdimme Paratiisissa, se ei ole Paratiisi."

"... Armon muutokset ihmisen sielussa ja ruumiissa. Emme ole aina iloisia. Välillä on iloa, välillä surua. Jumalan Armo muuttuu ihmisen sisimmässä kaikkien meidän kohdalla, tänään, huomenna. Ei ole olemassa ihmistä, joka ei joutuisi kokemaan näitä muutoksia."Kysymys koskien sitä, että monet ihmiset sanovat esimerkiksi Kristuksen puhuneen heille tai saavansa viestejä Kristukselta.


"Monesti tämä saattaa olla totta, mutta useimmissa tapauksissa se on harhaa ja demonien aiheuttamaa. Mistä tiedämme, onko kyse todellisesta vai demonien aiheuttamasta harhasta?

Ensinnäkin: emme kerro siitä missään emmekä kellekään - ainoastaan hengelliselle isällemme. Jos hengellinen isämme sanoo: "Kerro tuolle ihmiselle", silloin kerromme hänelle. Jos hengellinen isämme sanoo: "Älä kerro kenellekään", silloin emme kerro kenellekään.

Kun ihminen näkee Kristuksen, hän nöyrtyy, eikä hän ala huudella siitä kaikille."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.