tiistaina

Pieni puutarha, hengellinen pelto

Παναγία Παραμυθία, Jumalanäiti Lohduttajan kirkko, athoslaisen Pyhien apostoli Andreas Ensiksikutsutun ja Antonios Suuren skiitan porttisisäänkäynnin yläpuolella.


"Vuoden 1989 elokuussa pyhän Paisioksen luona vieraili silloinen Pyhän Vuoren siviilihallinnon johtaja, joka oli iältään nuori. Hän oli vastikään astunut tehtäväänsä ja suunnitteli rakentavansa uuden hallintorakennuksen siviilihallintoa varten silloin rauniotilassa olevaan Pyhän Andreaan skiittaan. Hän ei ilmaissut ajatustaan Vanhukselle.
Tämä kuitenkin heti käytyään istumaan hänen kanssaan alkoi puhua hänelle: ”Katsopa, hyvä lapseni, täällä Pyhällä Vuorella, jonne tulit, ei ole mitään erityistä ihmiselle, joka haluaa harjoittaa hallintoa. On kuin sinulla olisi iso traktori – sinä olet näet kyvykäs – ja sinulle annettaisiin viljeltäväksi pieni puutarha, samankokoinen kuin traktori. Hädin tuskin mahdut sisään; et pysty menemään metriäkään eteenpäin etkä metriäkään taaksepäin etkä liioin pysty kääntymään. Et pysty tekemään mitään. Hallinnollisten velvoitteiden puolesta Pyhä Vuori on pieni puutarha, kun taas meille, jotka tulimme tänne ryhtyäksemme munkeiksi, se on suuri hengellinen pelto. Me kynnämme ja kynnämme eikä siitä loppua tule.” Kun siviilihallinnon johtaja kuuli tämän, hän muutti käsitystään eikä ryhtynyt toimenpiteisiin hallintorakennuksen siirtämiseksi."

- Surotin nunnaluostarin suomennetusta teoksesta Pyhä Paisios Athosvuorelainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.