keskiviikkona

"Älkää leikkikö Uskolla, sillä se ei ole mikään vitsi."


 

 

"Mitä tulee kuoleman välttämisen mahdottomuuteen, minä kerron teille erään hyödyllisen kertomuksen:

Oli mies, joka eräänä yönä näki unta, että Kuolema oli tullut, ja kun Kuolema näki miehen nukkumassa sängyssään, se sanoi yllättyneenä: "Mitä! Oletko sinä täällä?" ja sitten se katosi.

Mies heräsi valtavan järkyttyneenä unen vuoksi. Illalla hän sanoi itselleen: "Minä menen lankoni luokse naapurikylään, jotta pääsen irti tuosta hirveästä unesta!" Niin hän sitten hyppäsi hevosensa selkään ja meni menojaan. Kun hän hoputti hevosta laukkaamaan lujempaa, eläin kompuroi ja putosi ojaan, ja miehen kallo halkesi ja hän kuoli.

Kun hänen sielunsa oli jättämässä ruumista, Kuolema tuli paikalle ja sanoi: "No niin, täällähän minut pitikin sinut kohdata!"


Katsokaa, kuinka kuolema tulee eri tavoilla eri ihmisille. Kuinka monet ihmiset kuolevatkaan nukkuessaan - valmistautumatta mitenkään? Meidän aikoinamme monet kuolevat syöpään, sydäntauteihin, joutuvat auto-onnettomuuteen tai junan alle... Ja niin paholainen aina saa meidät siirtämään eteenpäin katumustamme kunnes kuolemme valmistautumattomina, ilman tekoja joita tarvitaan iankaikkisuuteen. Kuka voi taata meidän pelastuksemme ja vapautuksemme? Kukaan ei voi taata sitä ellei ihminen suojaa sieluaan ja valmistaudu ajoissa. Älkää leikkikö Uskolla, koska se ei ole mikään vitsi. Älkää uskoko, että synnit voidaan maksaa rahalla: ne voidaan maksaa ainoastaan aidolla katumuksella. Nyt on aika herätä, sillä Kuolema etsii meitä kaikkia. Se liikkuu koko ihmiskunnan päällä, ja meidän lähtömme voi tulla milloin vain. 

Eteenpäin, rakkaat kristityt veljeni! Edetkäämme Jumalan luo kaikkien tämän maailman huolien läpi. Katsokaamme Herraamme ja kävelkäämme Hänen jalanjäljissään kuten tekivät ensimmäiset kristityt ja pyhät isämme.


- Munkkidiakoni Visarion (Iugulescu), katkelma Opetuspuheesta laupiaasta samarialaisesta

 

 

 

 

 

 

teksti: The Orthodox Word, No. 261

kuva: Athos-säätiö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.