sunnuntaina

Kuukauden kulttuuripäivä: konsertti 28.5.

Virtuoosit: Rauno Jussila ja Erkki Palola.Erkki Palolasta 
(s. 1957 Helsingissä) 

Erkki Palola aloitti viulunsoiton opiskelun 10-vuotiaana venäläisen lapsipedagogin Tatjana Pogozevan johdolla Oulun musiikkiopistossa. Diplomi-tutkinnon hän suoritti erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa professori Anja Ignatiuksen oppilaana. Vuosina 1978–1983 Palola toimi Oulun konservatorion lehtorina, Sibelius-Akatemiassa hän opetti 1980-luvulta aina vuoteen 2001 ja Helsingin konservatoriossa 2014 lähtien.

Radion Sinfoniaorkesterin ensiviulistina ja konserttimestarina Erkki Palola työskenteli 1983–90. Helsingin kaupunginorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina vuosina 1991–2011 ja vuoden 2012 alusta orkesterin ensiviulistina. Konserttimestarikokemusta Palola on jakanut Australiassa, Belgiassa, Tukholman kuninkaallisessa oopperassa ja lukuisilla eri festivaaleilla. Hän on työskennellyt useissa kamariyhtyeissä, joista merkittävin on ollut työskentely Kerava-kvartetin primaksena vuosina 1985–2006. Palola on nauhoittanut runsaasti Yleisradiolle ja tehnyt TV-nauhoituksia. Levytykset jakaantuvat Alba, Ondine ja Pilfink-yhtiöille.

1990-luvun alussa alkoi myös sävellystyö saada sijaa työskentelyssä. Erkki Palolan sävellyksiä on esitetty kotimaan lisäksi Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Ensimmäiset sävellyskonsertit pidettiin 1992. Erkki Palola valittiin Suomen säveltäjät ry:n jäseneksi v.2004. Helsingissä 2015 pidetyssä sävellyskonsertissa julkaistiin kamarimusiikkia sisältävä “OHO”-levytys.


Lämmin kiitos Erkki Palolalle ja Rauno Jussilalle
sekä teille, jotka saavuitte kuuntelemaan konserttia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.