keskiviikkona

Tulossa heinäkuussa: Klavikordikonsertti 14.7.ANNA MARIA McELWAIN

KLAVIKORDIKONSERTTI

Sunnuntaina 14. heinäkuuta
klo 14.00

AUDITORIOSSAKonsertissa Anna Maria McElwain tulkitsee klavikordilla ohjelman, joka rakentuu naissäveltäjien ja luontoteeman ympärille. Kaksiosaisen esityksen toinen puolisko pysyttelee luonto-teemassa, mutta vie paljon kauemmas historiaan. Siinä McElwain resitoi hepreankielisestä Raamatusta mm. 1. Mooseksen kirjasta löytyvän Luomiskertomuksen sekä Psalmeja.

Nykyisin harvoin kuultavalla klavikordilla on uljas historia. Klavikordi on mainittu historiallisissa lähteissä jo 1300-luvulla ja niitä rakennettiin 1800-luvun puoliväliin saakka. Se ei ole ainoastaan maailman hiljaisin soitin, vaan sen sanotaan myös olleen Johann Sebastian Bachin lempisoitin, jolla säveltäjän mukaan paremmin kuin millään muulla soittimella saattoi tulkita hänen teostensa hienouksia.

Athos-Säätiön Luostarikeskuksen konsertissa Anna Maria McElwainin klavikordiosuudessa naisenergiaa edustavat esiintyjän lisäksi säveltäjinä raikas Marianna Martinez, myrskyisän paatoksellinen Anna Bon sekä säkenöivän virtuoottinen Sophia Westenholz. Luontoon viedään tutummin Jean Sibeliuksen Puusarjan osien sekä Beethovenin Pastoraali-sonaatin myötä. Sibeliuksen Kuusi on totuttu kuulemaan poikkeuksetta pianolla soitettuna, joten tämä on mielenkiintoinen tilaisuus kuulla, kuinka tuttu teos soi pianon esiäidin äänellä.


Sisäänpääsy konserttiin on ilmainen, mutta käsiohjelma maksaa 10 euroa.
Konsertin tuotolla tuetaan Athos-Säätiön flyygelihankintaa.

Väliajalla Athos-Säätiön Luostarikeskuksen kahvila on auki.

Tervetuloa harvinaislaatuiseen konserttielämykseen!


Panagian puistotie
16900 LAMMI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.