maanantaina

Eräs esimerkki - An example


"Eräs esimerkki: Oli kerran papin vaimo, joka meni synnintunnustukselle. Vaimo alkoi sanoa rippi-isälle: "Voi, minä olen niin syntinen... olen niin syntinen." Useamman kymmenen kerran vaimo valitti olevansa syntinen ja itki. Hän ei kuitenkaan maininnut yhtään konkreettista syntiä.

Rippi-isä sanoi vaimolle: "Minä tiedän, että olet syntinen." Tällöin vaimo hermostui suuresti ja kysyi: "Mistä sinä sen tiedät?! Kuka sen on sinulle sanonut?" Ja vaimon asenne muuttui kokonaan. Hän sanoi rippi-isälle: "Onko naapurini sanonut sen sinulle? Varmasti se oli naapurini! Kunhan saan hänet kynsiini, niin hän saa kuulla kunniansa!""An example: Once there was a presbytera (ie. priest's wife), who went to Confession. She started to say to her Father confessor: "Oh, I am such a sinner... such a sinner". For several times the presbytera would say that she is a sinner and then she wept. She, however, did not mention any particular sin.

Then the Father confessor said to the presbytera: "I know that you are a sinner." When hearing this the presbytera got upset and asked: "How do you know that?! Who told you that!?" Her attitude completely changed and she said to her Father confessor: "Has my neighbour told you that?! Just wait until I get my hands on her! I will give her a piece of my mind!"
- Arkkimandriitta Efraim, Pyhän Andreaan Skiitta, Athosvuori
Archimandrite Epraim, Saint Andrew Skete

Luentomuistiinpano seminaarista "Synti sielullis-ruumiillisena sairautena ja parantuminen siitä". 24.5.2009.
Lecture note from seminary held in 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.