sunnuntaina

Päiväkirjamerkintä 26. tammikuuta 2020Hyvä Päiväkirja,

Tänään pianisti Rauno Jussila piti Athos-Säätiön Panagiassa upean klassisen musiikin konsertin soittaen Mozartia, Chopiniä, Brahmsia ja Debussyä.

Kuulijoille tarjotun musiikillisen annin lisäksi konsertti oli merkittävä järjestäjälle, sillä konsertin käsiohjelmien tuotolla Athos-Säätiön sai maksettua vuonna 2016 hankkimansa flyygelin viimeisenkin erän. Flyygelin saanti on pitkälti juuri Rauno Jussilan ansiota, joka ahkerasti konsertoimalla ”soitti flyygeliä Säätiölle sisään” ja lisäksi hankki monia korkean tason muusikkoja Athos-Säätiön kuukauden kulttuuripäivän konserttisarjaan samaa tarkoitusta varten.

Flyygeli ei ole uusi, mutta vähän käytetty ja hyvin pidetty, Schimmel Braunschweig. Soitin saatiin edullisesti Säätiötä miellyttäneen värinsä takia, koska yleensä ostajat haluavat flyygelinsä mustana... Flyygeli on osoittautunut soinniltaan erinomaiseksi ja hyvin vireessä pysyväksi.

Vaikka flyygeli ei kuulukaan luostareiden perustarvikkeisiin, Athos-Säätiö halusi hankkia sellaisen voidakseen tarjota lähialueen asukkaille ja kauempaakin tuleville hyvätasoista musiikkitarjontaa. Joillekuille konsertit saattavat muodostua luontevaksi mahdollisuudeksi tutustua myös paikkaan ja ortodoksiseen hengenelämään. Konserttien lisäksi Athos-Säätiö haluaa tukea myös taidenäyttelyiden välityksellä perinteistä, tervehenkistä, sielua ravitsevaa kulttuuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.