tiistaina

Freskomaalari kertoo: Kirkko pyhälle Basileios Suurelle (osa 18)

Päivi Kristiina Loikala jatkaa "Freskomaalari kertoo"-sarjaansa (osat: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, XIV ja XV, XVI ja XVII.
 
 
Vuoden 2017 tapahtumat jatkuvat, ja Kristuksen syntymää kuvaava fresko aloittaa eteläseinän maalausprojektin...
Päivi Kristiina Loikala: 

Kirkko pyhälle Basileios Suurelle 
- XVIII osa
Kellot saapuivat Moskovasta.Tänään tulivat kirkonkellot! Saapuivatkohan ne Moskovasta – vai Helsingistäkö? Miehet asensivat ne pihatelineelle, ja naiset sitten opettivat meitä soittamaan niitä. Kaikki saivat vuorollaan kokeilla – minäkin. Se oli hauskaa, vaikka rytmissä pysyminen tuottikin vaikeuksia. Yksi kello oli jalalla poljettava, kaksi vasemmalla kädellä ja kaksi oikealla soiteltava."Kellonsoittaja" - pappismunkki Joosefin akvarellityö (lisätietoja)Kaikki tulivat iloisiksi, ja aurinko paistoi!

Kahvitauon jälkeen siirryin kappeliin kopioimaan piirustusta eteläseinään.
Tein oikein vauhdilla, kuin viimeistä päivää. Oli ihanaa päästä eteenpäin – enää yksi seinä täysin valkoisena ja tyhjänä!
Joku harjoitteli kellonsoittoa, ja juhlatunnelmissa levitin seinän yläosaan vielä sinisen värin.Tänä päivänä
Neitsyt Yliolennollisen 
synnyttää!
Maa tarjoaa
luolan lähestymättömälle
Enkelit paimenten
kanssa ylistystä veisaavat.
Tietäjät tähden mukana
vaeltavat, sillä meidän
tähtemme on syntynyt
Lapsukainen, Iankaikkinen Jumala. 

(Kristuksen syntymäjuhlan kontakki)


Laulatti ja väsytti. 

Seuraavana päivänä - myyjäisten jälkeen - suuntasin kotimatkalle. Kotiin mennessä kävin Kouvolan kirkossa, jossa vietettiin palmusunnuntaita.

Kotona kaikki oli entiseen malliin. Aloin vain suunnitella ja valmistaa pääsiäisherkkuja. Oli niin kiva olla keittiössä vaihteeksi - kylläpä tuli innostuttua vähän liikaa! Niitä herkkuja saikin syödä kyllikseen ukon kanssa kahdestaan."Pääsiäispöytä" - pappismunkki Joosefin akvarellityö (lisätietoja)
Yöpalvelus oli Lappeenrannassa. Ajelin sinne itsekseni ukon jäädessä kotiin tällä kertaa. Kirkko ei ollut tupaten täynnä, koska osa ihmisistä oli Imatralla. Se oli oikeasti ihan hyvä, koska kirkko on aika pieni ja tuohusten kanssa oli aiemmin ollut vaaratilanteita.


"Tuohusten liekit" - pappismunkki Joosefin akvarellityö (lisätietoja)Ensi vuonna menisinkin mökille ja kävisin jumalanpalveluksissa Haminassa. Siellä olisi tuttuja ja se olisi ihanaa!


"Pääsiäisen ristisaatto" - pappismunkki Joosefin akvarellityö (lisätietoja)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.